maandag 8 juni 2015

Vechten tegen windmolens

Vooropgesteld, ik ben fan van energieopwekking via methoden die geen schade aan mens, milieu en de toekomst van de aarde berokkenen.
En ten tweede, dit stuk gaat niet over windmolens!


Achterhoedegevechten van welke aard dan ook worden in het algemeen snel opgevat als 'vechten tegen windmolens'. En toch is het nodig dat dergelijke gevechten gevoerd worden, teneinde de voorhoede ervan te doordringen dat er in de achterhoede meer gaande is dan ze zich bewust wenst te zijn. 

Het zijn niet de media die opinievormend zijn die daadwerkelijk opinievormend zijn. Het is heel andere media die de menselijke geest opinies laat vormen, hun geest laat beïnvloeden, hun leven laat bepalen en vormgeven. 

Welke media zijn dat dan zoal? 
Het zijn de programma's waarin huizen van willekeurige mensen (nou ja, wat heet, ze zijn zorgvuldig geselecteerd op bereidheid tot het uit handen geven van elke invloed op de inrichting van hun huis) door de programmamakers omgevormd worden tot modelwoningen die de willekeurige mensen tonen als bewoners van woningen die zijn zoals perfect past bij deze bewoners.
De programmamakers zien er geen been in om professionals in te huren die het bestaan om dierbare meubelstukken van de betreffende mensen af te wijzen als passend bij deze mensen danwel deze meubelstukken om te vormen tot gewenstere vormen die wel passend geacht worden. (te denken valt hierbij aan andere poten of tafelbladen, of kasten in andere kleuren of algehele verzaging tot wanddecoraties)


De gewillige deelnemers aan het programma gaan geheel volgens protocol enthousiast akkoord met de veranderingen die op hun verzoek door de programmamakers doorgevoerd werden - ze tekenden immers geheel vrijwillig een contract daartoe - en zijn er van overtuigd dat de veranderingen uitsluitend verbeteringen zijn en hun woning nu laten tonen wat voor mensen ze zijn. 

Dat laatste klopt. 
Iedereen kan nu zien dat deze mensen geheel geïndoctrineerd zijn door de visie die hen bijgebracht is door de programmamakers die hen selecteerden op ontvankelijkheid voor het laten veranderen van hun eigen smaak en inzicht (weliswaar anders dan die van de programmamakers, maar wel geheel eigen van smaak en inzicht, wat eenieder daar ook van meent te moeten vinden) door de smaak en het inzicht van de ingehuurde professionals die eenvoudig weg 'niet mooi' of 'niet mijn smaak' als criterium blijken te hanteren en daar eenvoudig mee weg komen wegens eerder genoemd ondertekende contract. 
Dit alles lijkt onschuldig vermaak. Simpelweg een entertainend programma waar de massa van smult. Het is echter veel meer dan dat. De smaak van de enkeling die zich professional mag noemen, wordt in dergelijke programma's tot norm verheven. De eigenheid van iedere deelnemer wordt beperkt tot het goedkeuringsstempel dat de professional er al dan niet aan verlenen kan, vaker niet dan wel uiteraard, waar ben je anders professional voor, als mensen zelf hun eigen huis zouden kunnen inrichten hadden dergelijke professionals geen werk meer en dat kan natuurlijk niet!!!!!!
De kijker ziet de gedweeë bewoners van de modelwoning als klapvee hun gepimpte woning betreden waar elke levendige wansmaak danwel eigenbedachte onhandige indeling uit weggesaneerd is en bedenkt vertwijfeld dat de eigen levendige wansmaak aan smaak toe is die meer in overeenstemming is met de professionele smaak en dat de eigenbedachte indeling wel heel wat handiger kan en ziedaar, de woninginrichtingswinkels hebben er weer klanten bij, de professionals die adviezen tegen betaling uitdelen hebben er weer klandizie bij en voor de armzalige ongelukkigen die dit alles zich niet kunnen permitteren vanwege hun te lage inkomsten bezorgen de medische stand inkomsten, wegens het ongelukkige gevoel dat hen ziek, zwak en misselijk maakt in het huis dat nu niet langer comfortabel en gezellig aanvoelt, maar een bron van onbehagen is geworden. 
Zo wordt het volk ontevreden gehouden en de van adviesdieners aan een eeuwigdurende boterham geholpen die het ontevreden volk niet langer kan beleggen wegens de uit de pan gerezen kosten voor de herinrichting van wat voorheen perfect passend en volkomen weerspiegeling van hun eigen bestaan was. 
Windmolens bestrijden.....het zijn achterhoedegevechten.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten